Zapomeňte!

Chcete si v našem městě zaplavat? Zapomeňte. Je vás moc a do bazénu se nevejdete. Povídá mi náměstek, že bude nový bazén ve Vrahovicích. Provoz červen až srpen. A září až květen? Chcete si zaplavat v akvaparku? Zapomeňte! 3 dráhy na 25 m a dost. Prý tam uvolněný radní nikoho neviděl. No bodejť. Vždyť se tam nevejde ani žába. Vymyslel to architekt. Třeba se bál vody. Nevěšte hlavu, je tu naděje. K akvaparku přibudou další atrakce k pěti venkovním další tři vnitřní. A prý bude konečně bazén. 6 drah na 25 m. Prý to stačí. Tvrdí architekt, náměstek a ředitel. Chcete si po celý rok chodit zaplavat, aby to nebylo o půlnoci? Zapomeňte, nebo riskněte, že Vás někdo kopne do zubů. Proč 6 drah? No protože byl dán limit 200 mil. Kč. Za to ale dovede architekt jen 4 dráhy. Ale i jemu se to už zdálo hloupé, tak přidal 2 dráhy a 25 mil Kč. Veřejnost přece nechce plavat ve studené vodě, snad to ani neumí. Veřejnosti stačí atrakce s teplou vodou. Sportovce nechceme. Stačí vířivka. Velký bazén není třeba. Děti přece můžete učit plavat v brouzdalištích a vířivkách. V rybníku nemají co dělat, aby se neutopily. Chceme velká břicha ne velké bazény! Velký bazén je drahý. Prý už se od nich na západě ustupuje.

Přišla firma ze západu. Staví ve světě 300 bazénů ročně. Udělali s FINA (mezinárodní plavecká federace) 5 typových projektů. Prostějovu doporučili velký bazén 50x25 m a ještě pětadvacítku. V 30 ti tisícovém Usteru (SW) postavili 50x25 m (10 drah na 50 m) s možností variabilního rozdělení. V Dánsku udělali 10 drah na 50 m za 39 mil DKK (kurz 3,60 Kč = 140 mil. Kč). V Kodani postavili bazén 50x25 m v přepočtu za 170 mil. Kč. V Torontu udělali bazén, který lze variabilně rozdělit. V každé části jinou teplotu vody. I tohle oni umí. Hlavně nám nemazali hubu medem, ale ukázali, že to, co říkají i dělají. To všechno a spoustu dalších věcí, které jsou v příkrém rozporu s tím, čím nás krmili, jsme se dozvěděli na prezentaci, kterou zorganizoval jeden z rodičů našich dětí. Byla plánovaná na půl hodiny. Protáhla se na tři a půl. Byla zkrátka zajímavá a poučná.

Tak co, chcete?

a) 4 dráhovou pětadvacítku za 200 Mega?

b) 6 dráhovou pětadvacítku za 225 Mega?

c) 10 dráhovou padesátku za 140 Mega?  Za 85 Mega můžete mít ještě atrakce.

Vy jste veřejnost, Vy máte rozhodnout. Proč? Protože to přeci má být pro veřejnost. Zatím pro radní nic neznamenáte. Změňte to!

A jako třešnička na dortu je tu dle plaveckého svazu i možnost získání dotace. To bychom ale na ni museli být připraveni a nabídnout to, co má smysl. Odpověď a) ani b) to není asi, že? Chceme se obracet tam, kde to umí, abychom pro naše občany získali to, co nás posouvá dopředu a ne to co nám žádný rozvoj nedovolí.

Aleš Matyášek, TOP 09 a Nezávislí Prostějované

Aleš Matyášek primátorem ve stínové radě

Dne 11.4.2018 se sešli členové stínové rady města Prostějova v tomto složení: Aleš Matyášek (TOP 09), Hana Naiclerová (NeZ), Petr Kapounek (Piráti), Jan Navrátil (ZpP), František Švec (NeZ), Petr Lysek (Piráti), František Fröml (ZpP), Martin Hájek (ZpP/SZ).

Ve věci vydaného Pokynu insolvenčnímu správci Krajským soudem v Brně, ve věci zahrnutí pohledávky spolku LHK Jestřábi Prostějov za městem Prostějovem ve výši 6.830.000 Kč, zaujali následující stanovisko.

V důsledku svévolného pozměnění zastupitelstvem schválených smluv o dotaci z rozpočtu města Prostějova pro spolek LHK Jestřábi Prostějov náměstkyní primátorky Mgr. Ivanou Hemerkovou, byly peníze zasílány na účty třetích osob, čímž byl porušen zákon.

Pokud je dotace zaslána na jiný účet, než je účet žadatele o dotaci, je dle zákona dotace považována za nevyplacenou, a proto ji spolek, ačkoli služby užil, požaduje podruhé. Stínová rada zdůrazňuje, že za této situace není ani možné řešit s tímto spolkem porušení pravidel z důvodu lživého čestného prohlášení v žádosti o dotace a požadovat vrácení dotace i s penále pro porušení rozpočtové kázně, tak jak k tomu přistoupil například Krajský úřad Olomouckého kraje.

Město Prostějov se tak připravilo o možnost přihlásit své pohledávky do insolvenčního řízení tohoto spolku a částečně škodu snížit. Protizákonný postup nebyl schválen zastupitelstvem a k těmto pochybením došlo pouze svévolným jednáním Mgr. Hemerkové na její vlastní odpovědnost. Veškerá škoda, která takto městu Prostějovu vznikne, musí být zpětně vymáhána po odpovědné náměstkyni Hemerkové a též požadována okamžitá rezignace.

Stínová rada podporuje snahu nového klubu SK 1913 o konsolidaci mládežnického hokeje, který musí být základnou tradičního Prostějovského hokeje. Vyzývá Radu města Prostějova, aby ve svých koaličních řadách zajistila podporu pro klub, který se postaral o děti, které by jinak neměly kde hrát, ani trénovat.

Ing. Hana Naiclerová, MBA (Nezávislí)

Členka stínové rady ve věcech správa majetku města, výkon vlastnických práv v korporacích, koncepce bydlení, koncepce péče o kulturní památky ve vlastnictví města

Kandidátka pro volby: 2017 poslanecká sněmovna

Kraj: Olomoucký
Volební strana: TOP 09

Poř.JménoVěkPovoláníBydlištěPolit. přísl.
1. RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D. 41 náměstek primátora, vysokoškolský učitel Olomouc TOP 09
2. Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová 53 1. místostarostka města Jeseník, ředitelka ZŠ Česká Ves Jeseník TOP 09
3. Mgr. Zdeněk Navrátil 43 ředitel ZŠ sv. Voršily v Olomouci Přerov TOP 09
4. Ing. Miloš Rubeš 43 ekonom zdravotnických zařízení, hokejový trenér Kostelec na Hané TOP 09
5. Ing. Antonín Navrátil 45 jednatel obchodní společnosti v oboru ICT , zastupitel města Mohelnice TOP 09
6. prof. MUDr. Pavel Horák, CSc. 51 lékař, vysokoškolský učitel Olomouc bezpp
7. Ing. Jana Němečková 55 předsedkyně sociálního družstva, zastupitelka obce Libina bezpp
8. Ing. Michal Drozd 28 projektový vedoucí Prostějov TOP 09
9. PhDr. Vladimír Juračka 67 důchodce, zastupitel města Hranice TOP 09
10. Tomáš Šulák 46 starosta obce Veselíčko TOP 09
11. Mgr. Leona Steigerová 48 zástupkyně ředitelky ZŠ Česká Ves Jeseník TOP 09
12. Ing. Otakar Svoboda 50 jednatel obchodní společnosti Plumlov TOP 09
13. Mgr. Ladislava Gembalová 51 učitelka - speciální pedagog Zábřeh TOP 09
14. Mgr. Ing. Roman Haken 55 manažer mezinárodních vztahů Centra pro komunitní práci Přerov LES
15. Ivo Lausch 45 jednatel společnosti Přerov TOP 09
16. Leo Czabe 48 živnostník, včelař Šternberk TOP 09
17. Mgr. Dominika Kovaříková 39 advokátka, zastupitelka města Olomouc bezpp
18. Bc. Romana Šimková 29 asistentka obchodního oddělení Praha KAN
19. Iveta Černá 45 recepční Prostějov TOP 09
20. Ing. Hana Šedinová 52 jednatelka společnosti Mohelnice bezpp
21. Radovan Mičola 21 student Olomouc TOP 09
22. RNDr. Miloš Holzer 66 zoolog, ekolog Olomouc bezpp
23. Radovan Auer 42 ředitel veletrhu Svět knihy Šumperk TOP 09

Aleš Jakubec - lídr v Olomouckém kraji

Aleš Jakubec

Náměstek primátora Olomouce Aleš Jakubec (41), který vede kandidátku TOP 09 v Olomouckém kraji, má na starosti rozvoj města a jeho životní prostředí. Vysokoškolský pedagog je také místopředsedou krajské organizace TOP 09. Ve volném čase sportuje a kromě cyklistiky a volejbalu se pravidelně účastní olomouckého půlmaratonu. Je ženatý, má jedno dítě.

Narodil se v roce 1976 v Prostějově, dětství strávil v nedaleké vesnici Výšovice.

Od svých 18 let, kdy začal studovat učitelský obor tělesná výchova a biologie na Univerzitě Palackého, žije v Olomouci. Po ročním pobytu v USA se na Univerzitu Palackého vrátil absolvovat postgraduální studium v oboru kinantropologie se specializací na fyziologii zátěže. Stěžejní stáží byl pro něj semestrální studijní pobyt na Katolické univerzitě v belgické Lovani.

Od roku 2003 působí jako vysokoškolský učitel na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého.

Členem TOP 09 je od založení strany v roce 2009, dnes je předsedou její krajské organizace. V roce 2010 byl v komunálních volbách zvolen zastupitelem a poté se stal i radním města Olomouce. Zastupitelský mandát obhájil ve volbách v roce 2014 a od té doby je náměstkem primátora města Olomouce. Na starosti má odbor koncepce a rozvoje a odbor životního prostředí. Do jeho působnosti patří například ZOO Olomouc či Centrum ekologických aktivit Sluňákov.

Ve volném čase rád sportuje, věnuje se cyklistice, amatérskému volejbalu a několikrát běžel Olomoucký půlmaraton.

Zdroj: http://www.hanackyvecernik.cz/rozhovory/politika/kdybych-byl-primatorem-tajemnika-magistratu-bych-odvolal-rika-ales-matyasek

Prostějovský zastupitel a lídr místní TOP 09 Aleš Matyášek poskytl po čase Hanáckému Večerníku rozhovor. V něm uvedl, že nebude kandidovat v letošních sněmovních volbách nebo že jako primátor by netoleroval alkoholové dýchánky nejvyšších úředníků prostějovského magistrátu. Prozradil i své plány na pondělní jednání zastupitelstva.

TOP 09 jde do sněmovních voleb poprvé bez Starostů a nezávislých, navíc po neúspěchu v loňských krajských volbách. V jaké je strana kondici?

Začnu poslední částí otázky. V poslední době je profil TOP09 atakován nejrůznějšími průzkumy preferencí. Neznámé nejsou ani výhrady k současnému předsedovi Miroslavu Kalouskovi. Mé bytostné přesvědčení je, že politika je služba veřejnosti jako celku, nikoli sobě. V krajských volbách jsme sice neuspěli, ale mne potěšily výsledky v našem městě. Nejsme strana s početnou členskou základnou, přesto jsme zde získali s ohledem na situaci velmi dobrý výsledek, který je ovocem tvrdé práce v prostějovském zastupitelstvu. Jsme v našich názorech i činech konzistentní se zásadami, na nichž TOP09 vznikla. To, že celostátně i v mnohých regionech pozorujeme výsledky jiné, je důsledkem nerespektování našich vlastních zásad. Stačí připomenout neštěstí jménem Drábek. Konzervativní pohled na politiku neznamená protisociální. Naopak. Naší metodou služby veřejnosti nejsou experimenty, ale svoboda a odpovědnost, ochrana rodiny, osobnosti a práva. Existuje řada konkrétních našich návrhů, které jsou s těmito zásadami v souladu. Pokud tyto jasné principy budeme ctít, bude naše strana v dobré kondici a nemusí se obávat ani dočasných propadů své popularity. Politika TOP09 musí stát na nohách komunální politiky. Tam se tvoří důvěra a vztah. A teprve na tomto základě může vyrůst pevná a srozumitelná konzervativní politika kraje a státu. Jsem přesvědčen, že drtivá většina našich místních organizací takto smýšlí i pracuje.

Číst dál: Hanácký večerník: Kdybych byl primátorem, tajemníka magistrátu bych odvolal, říká Aleš Matyášek