9 bodů TOP 09 pro Olomoucký kraj

Chceme, aby se u nás dobře žilo, aby se vyplatilo pracovat, aby u nás na úřadech nevládla korupce. Zkrátka chceme zajistit dobrou budoucnost pro život na Olomoucku, Prostějovsku, Přerovsku, Šumpersku i Jesenicku.

V krajském zastupitelstvu proto budeme podporovat:

1.Vznik nových pracovních míst.

2.Modernizaci firem a technologické inovace, které zajistí vyšší prosperitu a růst platů.

3.Dobré podmínky pro práci živnostníků, malých a středních firem.

4.Zavedení transparentního a férového zadávání veřejných zakázek, správy majetku a rozdělování dotací.

5.Zlepšení stavu krajských silnic.

6.Zvýšení kvality a návaznosti veřejné hromadné dopravy.

7.Hospodaření bez dluhů.

8.Investice do rozvoje venkova, sociálních služeb, Sboru dobrovolných hasičů a dalších spolků.

9.Zachování a rozvoj sítě škol, aby děti nemusely zbytečně za vzděláním dojíždět.

Zástupci TOP 09 a Nezávislých Prostějovanů v komisích

Rada Magistrátu města Prostějova zveřejnila složení komisí (poradních orgánů Rady). Zde je jejich přehled. Vyznačeni jsou i zástupci TOP 09 a Nezávislých Prostějovanů.

Číst dál: Zástupci TOP 09 a Nezávislých Prostějovanů v komisích

Děkujeme za hlas každého z vás!

Vážení a milí spoluobčané,
děkujeme všem našim voličům za hlas pro TOP09 a nezávislé Prostějovany. Nesmírně si vaší důvěry vážíme. Děkujeme i všem kteří přišli volit. Ano volit je důležité. Budeme však v zastupitestvu pracovat i pro ty co nevolili, budeme prosazovat principy našeho volebního programu. Jsme přesvědčeni, že jsou správné.
Děkujeme a víme, že to jde jinak!

Teď už záleží na vás

Vážení a milí Prostějované,

Tímto stručným oslovením nezapomínám ani na občany Vrahovic, Žešova, Krasic, Čechovic a Domamyslic. Již zítra se otevřou volební místnosti a my všichni budeme mít možnost zvolit si své zástupce, kteří za nás budou rozhodovat po dobu dalších čtyř let v městském zastupitelstvu. Končí tím předvolební kampaň. Zítra se rozhodne. Přeji nám všem dobrou volbu. Pro naše krásné město Prostějov, pro nás i naše děti. Máme velkou zodpovědnost a možnost zvolit nápravu, pokud jsme v minulém období nebyli s něčím spokojeni. Nabídka je opravdu velká. Naše volební formace TOP 09 společně s nezávislými Prostějovany změnu nabízí. Je to změna na základě zkušeností ze čtyřletého opozičního zastupování vás, občanů v zastupitelstvu.  Víme, co chceme změnit, ale víme také, že v dobrých věcech budeme navazovat a dílo rozvíjet. Jde nám o NAŠE město. S tímto vědomím jsme sestavovali i náš program pro nadcházející roky. Jsme odhodlaní jej uskutečnit.

Jestliže vás náš program i náš přístup k řešení problémů oslovil, dejte nám prosím svůj hlas. Určitě nebude promarněn.

Přeji vám, vážení spoluobčané, hodně štěstí, zdraví i Božího požehnání a pomoci v osobním i pracovním životě.

Aleš Matyášek

Znáte už volební program?

Náš volební program je postaven na konzervativních hodnotách tak, aby každý občan našeho města měl šanci ke zdravému rozvoji a prostor ke spokojenému životu. Neslibujeme však vzdušné zámky. Všechny návrhy vychází ze zkušeností z práce v zastupitelstvu a ze zkušeností odborníků, které najdete na naší kandidátce.

Jsme přesvědčeni, že tento program společně s Vámi uskutečníme. Víme, že to jde jinak!

Ing. Aleš Matyášek, kandidát na primátora

1. Prostějov - město s efektivní a fungující správou

Samospráva má být službou při správě a rozvoji města a spolehlivým zástupcem občanů při výkonu státní správy. Každý občan musí mít možnost se během období na správě podílet přímo, a to dotazy, návrhy, účastí.

2. Prostějov - tradiční a historické centrum Hané

Obnova ducha historického a pulsujícího města je podmínkou pro vytvoření zajímavého a lákavého obrazu města pro občany i návštěvníky, je základem jeho atraktivity.

3. Prostějov - město kvalitního vstupu do života

Odpovědně plánované a řízené školství, dostupnost mimoškolních aktivit i spojení výchovy s pracovními zkušenostmi povede ke zlepšení kvality života mladé generace.

4. Prostějov - město malého a drobného podnikání

Spolupráce při odstranění překážek činnosti drobných podnikatelů přinese městu nová pracovní místa a smysluplný rozvoj.

5. Prostějov - město sociální odpovědnosti

Sociální péče o potřebné spoluobčany je věcí spolupráce řady subjektů ve městě. Moderní přístup ke správě společných věcí znamená i sociální odpovědnost.

6. Prostějov - město čisté a bezpečné

Zlepšení čistoty a bezpečí v našem městě je společnou věcí nás všech. Chceme město bezpečné, čisté a upravené.

7. Prostějov - město živé, společenské a kulturní

Centrum města, ale i centra městských částí jsou přirozeným prostorem pro setkávání s přáteli. Kultura, architektura, umění, hezké prostředí i dobré vztahy člověka obohacují.

8. Prostějov - zdravé město aktivních občanů

Pojem zdravé město nesmí být v Prostějově jen formální, musí mít konkrétní obsah

9. Prostějov - město reálných a potřebných investic

Investice jsou výrazem přístupu k rozvoji města. Moderní přístup k investicím znamená důkladnou přípravu, koordinaci a kontrolu jejich reálnosti. Investovat neznamená jen budovat, ale i hospodárně provozovat a udržovat.

10. Prostějov - město citlivých řešení palčivých problémů

Víme, že složité problémy v Prostějově existují a je zapotřebí hledat řešení. Moderní správa znamená přijmout a citlivě řešit i neatraktivní výzvy.

Odborné publikace nakladatelství Grada